Koraal scholen rebranding Koraal scholen rebranding
Waar we trots op zijn

Koraal De leerling als hoofdrolspeler

Introductie

Wie zich afvraagt of speciaal onderwijs en een marketingbureau een goede combi kan zijn: het antwoord is 'JA'. Dit bleek maar al te goed dankzij onze samenwerking met Koraal.

Een organisatie die zorg, onderwijs en arbeid biedt voor mensen van alle leeftijden met ernstige (verstandelijke) beperkingen en complexe gedrags- en/of psychiatrische problemen. Een hele mond vol, heftig maar ook heel mooi. Koraal heeft o.a. scholen in het speciaal-speciaal onderwijs zoals wij dat intern noemen. Deze scholen hebben te maken met sterk uiteenlopende doelgroepen, waardoor vakjargon de overhand heeft genomen, zonder rekening te houden met het gevoel van de doelgroep.

Briefing vanuit de klant

“Hoe zorgen we voor de juiste communicatie naar onze leerlingen en de ouder/verzorger?”

Onze aanpak

De doorvertaling was voor Mosquito al snel duidelijk: een sterke identiteit ontwikkelen per school die daarin stuk voor stuk hun eigen kracht hebben.

Door de zeer uiteenlopende type lezers was het belangrijk om voor iedereen toegankelijk te blijven. De doelgroep staat voorop. Hoe zorg je dat je de juiste informatie overbrengt maar vakjargon achterwege laat? Aan de hand van strategiesessies met de schoolleiders hebben we de juiste tone of voice en doelen vastgesteld. Om ervoor te zorgen dat iedere school zijn eigen vertaling hield, hebben we per school een eigen identiteit en brandstory ontwikkeld door middel van nieuwe fotografie, schoolgidsen en schoolwijzers. We zijn per school een rebranding-proces gestart waarbij we door middel van krachtige communicatie, voor iedere school een sterker imago hebben gecreëerd.

pag 1
pag 4
De resultaten

"𝘞𝘪𝘫 𝘣𝘪𝘦𝘥𝘦𝘯 𝘰𝘯𝘥𝘦𝘳𝘸𝘪𝘫𝘴 𝘢𝘢𝘯 𝘭𝘦𝘦𝘳𝘭𝘪𝘯𝘨𝘦𝘯 𝘮𝘦𝘵 𝘦𝘳𝘯𝘴𝘵𝘪𝘨𝘦 𝘨𝘦𝘥𝘳𝘢𝘨𝘴- 𝘦𝘯/𝘰𝘧 𝘱𝘴𝘺𝘤𝘩𝘪𝘢𝘵𝘳𝘪𝘴𝘤𝘩𝘦 𝘱𝘳𝘰𝘣𝘭𝘦𝘮𝘢𝘵𝘪𝘦𝘬, 𝘨𝘦𝘤𝘰𝘮𝘣𝘪𝘯𝘦𝘦𝘳𝘥 𝘮𝘦𝘵 𝘦𝘦𝘯 𝘭𝘪𝘤𝘩𝘵 𝘷𝘦𝘳𝘴𝘵𝘢𝘯𝘥𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬𝘦 𝘣𝘦𝘱𝘦𝘳𝘬𝘪𝘯𝘨 (𝘓𝘝𝘉), 𝘸𝘢𝘢𝘳𝘣𝘪𝘫 𝘥𝘦 𝘰𝘯𝘥𝘦𝘳𝘨𝘳𝘦𝘯𝘴 𝘐𝘘 50 𝘪𝘴."

Dit is de eerste zin ter introductie op vele speciaal onderwijs scholen. Stel dat je een ouder bent van een naar schoolgaand kind… Je hebt 𝙣𝙤𝙤𝙞𝙩 een tweede kans om een eerste indruk te maken. MOSQUITO heeft bij meerdere scholen hier verandering in gebracht, door hen te helpen om de sterke eigen identiteit die zij hebben ook écht uit te stralen! Een krachtige nieuwe identiteit door middel van een flinke dosis positiviteit om zo meer de doelgroep aan te spreken. #LEAVEYOURMARK. Ben jij werkzaam op een school waarbij het imago ook toe is aan een opfrisbeurt, een compleet rebranding-proces en sterke communicatie? Neem vrijblijvend contact op over de mogelijkheden!

quote-anjo